سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 98
بازدید دیروز : 55
کل بازدید : 31925
کل یادداشتها ها : 154
خبر مایه


اعوذ بالله من الشیطان الرجیم

بسم الله الرحمن الرحیم

لا حول ولا قوة الا بالله العلی العظیم.

بخش دوازدهم:

الف ) حضرت داوود ع

ب ) حضرت سلیمان ع

پ ) حضرت ایوب ع

پیش گفتار

    در بخش پیش مرتبط با رسالت سومین پیامبر اولواالعزم الاهی حضرت موسی ع و نیز برادرش هارون که وی نیز از انبیای الاهی بود؛ در قبال فرعون و قومش و نیز قوم بنی اسراییل، و سر انجام هر یک مطالبی مستند به آیات قرآن کریم که کلام مقدس خداوندی است و بدان ایمان داریم؛ گذشت. حال به یاری خداوند یکتا قصد بر این است تا به شرح حال دیگر رسولان الاهی پس از این دو رسول که در این بخش حضرت داوود ع ، فرزندش حضرت سلیمان ع و دیگری حضرت ایوب ع باشد پرداخته تا دانسته شود که رسالت اینان پیرامون چه مواردی بوده و نتیجه ی حاصله برای مردم و مومنین کدام است. آنچه مسلم است اینکه خداوند یکتا برای هدایت قوم عهد شکن بنی اسراییل پس از حضرت موسی ع نیز رسولانی فرستاده است.  

 گفتار نخست ) توضیحات

1 – همانگونه که در بخش قبل گذشت به حضرت موسی ع طی رسالتش، کتاب تورات برای هدایت بنی اسراییل داده شد که برخی از آنان ائمه ای هستند که به امر خداوند به هدایت مشغولند و ...: « وَلَقَدْ آتَیْنَا مُوسَى الْکِتَابَ فَلا تَکُنْ فِی مِرْیَةٍ مِنْ لِقَائِهِ وَجَعَلْنَاهُ هُدًى لِبَنِی إِسْرَائِیلَ (23) وَجَعَلْنَا مِنْهُمْ أَئِمَّةً یَهْدُونَ بِأَمْرِنَا لَمَّا صَبَرُوا وَکَانُوا بِآیَاتِنَا یُوقِنُونَ (24 سجده با توجه به آیات 25-30) ».

2 – اینکه حضرت داوود ع و حضرت سلیمان ع و حضرت ایوب ع از پیامبران تبلیغی خداوند می باشند.

3 – اینکه این سه رسول الاهی، از ذریه ی حضرت ابراهیم ع هستند که در بخش مربوطه پیرامون رسالت این دومین پیامبر اولواالعزم الاهی مطالبی مستند به آیات الاهی آورده شد. که در واقع این پاداش نیکوکاری حضرت ابراهیم ع از سوی خداوند در دنیا به خاطر مبارزه با شرک و موحد بودنش و ... در راه خدا بود : « وَوَهَبْنَا لَهُ إِسْحَاقَ وَیَعْقُوبَ کُلا هَدَیْنَا وَنُوحًا هَدَیْنَا مِنْ قَبْلُ وَمِنْ ذُرِّیَّتِهِ دَاوُدَ وَسُلَیْمَانَ وَأَیُّوبَ وَیُوسُفَ وَمُوسَى وَهَارُونَ وَکَذَلِکَ نَجْزِی الْمُحْسِنِینَ (84 انعام) ».

4 – اینکه خداوندی یگانه به تمام رسولانش از تشریعی تا تبلیغی، از جمله این سه رسول خود، وحی کرده و به داوود ع هم زبور را داده است. « إِنَّا أَوْحَیْنَا إِلَیْکَ کَمَا أَوْحَیْنَا إِلَى نُوحٍ وَالنَّبِیِّینَ مِنْ بَعْدِهِ وَأَوْحَیْنَا إِلَى إِبْرَاهِیمَ وَإِسْمَاعِیلَ وَإِسْحَاقَ وَیَعْقُوبَ وَالأسْبَاطِ وَعِیسَى وَأَیُّوبَ وَیُونُسَ وَهَارُونَ وَسُلَیْمَانَ وَآتَیْنَا دَاوُدَ زَبُورًا (163 نساء ) با توجه به آیات 164- 170» .

5 – ( آنچه که مرتبط با مطالب این بخش است )؛ اینکه خداوند یکتا به آل ابراهیم ع کتاب و حکمت و پادشاهی بزرگ داد. که همانا کافرین به آیات الاهی اهل آتشند و این تنها مومنین و کنندگان کارهای شایسته اند که اهل بهشتند. « أَمْ یَحْسُدُونَ النَّاسَ عَلَى مَا آتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ فَقَدْ آتَیْنَا آلَ إِبْرَاهِیمَ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَآتَیْنَاهُمْ مُلْکًا عَظِیمًا (54) فَمِنْهُمْ مَنْ آمَنَ بِهِ وَمِنْهُمْ مَنْ صَدَّ عَنْهُ وَکَفَى بِجَهَنَّمَ سَعِیرًا (55) إِنَّ الَّذِینَ کَفَرُوا بِآیَاتِنَا سَوْفَ نُصْلِیهِمْ نَارًا کُلَّمَا نَضِجَتْ جُلُودُهُمْ بَدَّلْنَاهُمْ جُلُودًا غَیْرَهَا لِیَذُوقُوا الْعَذَابَ إِنَّ اللَّهَ کَانَ عَزِیزًا حَکِیمًا (56) وَالَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَنُدْخِلُهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الأنْهَارُ خَالِدِینَ فِیهَا أَبَدًا لَهُمْ فِیهَا أَزْوَاجٌ مُطَهَّرَةٌ وَنُدْخِلُهُمْ ظِلا ظَلِیلا (57 نساء)».

6 -  اینکه خداوند یکتای دانای به آنچه که در آسمانها و زمین است؛ برخی پیامبرانش را بر برخی دیگر فضل و برتری داده و به داوود ع هم کتاب زبور را عطا نموده است. « وَرَبُّکَ أَعْلَمُ بِمَنْ فِی السَّمَاوَاتِ وَالأرْضِ وَلَقَدْ فَضَّلْنَا بَعْضَ النَّبِیِّینَ عَلَى بَعْضٍ وَآتَیْنَا دَاوُدَ زَبُورًا (55 اسراء) » . با توجه به آیات 53-58 .

7 – اینکه در برخی موارد از مطالب این بخش؛ صرفن به ذکر شماره ی آیات قرآن کریم در پاورقی اشاره خواهد شد. که به نظر می رسد بایسته است علاقمندان جهت تدبر بیشتر به این کتاب مقدس و آیات مربوطه مراجعه نمایند.

8 – اینکه خداوند یگانه به داوود ع و وارث او سلیمان ع، حکم و علم داد به نحوی که آن دو سپاس خدای یکتا را به خاطر فضلش برآنان بر بسیاری از بندگان مومنش را به جا آوردند. « ... فَفَهَّمْنَاهَا سُلَیْمَانَ وَکُلا آتَیْنَا حُکْمًا وَعِلْمًا وَسَخَّرْنَا مَعَ دَاوُدَ الْجِبَالَ یُسَبِّحْنَ وَالطَّیْرَ وَکُنَّا فَاعِلِینَ (79 انبیا با توجه به آیه ی 78)» . // « وَلَقَدْ آتَیْنَا دَاوُدَ وَسُلَیْمَانَ عِلْمًا وَقَالا الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی فَضَّلَنَا عَلَى کَثِیرٍ مِنْ عِبَادِهِ الْمُؤْمِنِینَ (15نمل) ».[1]

9 – اینکه خدای یگانه فرموده که کفار بنی اسراییل، به زبان داوود ع و عیسی ابن مریم ع به خاطر نافرمانی ها و تعدی شان از حکم حق، مورد لعن و نفرین این دو قرار گرفتند.« لُعِنَ الَّذِینَ کَفَرُوا مِنْ بَنِی إِسْرَائِیلَ عَلَى لِسَانِ دَاوُدَ وَعِیسَى ابْنِ مَرْیَمَ ذَلِکَ بِمَا عَصَوْا وَکَانُوا یَعْتَدُونَ (78 مائده)» با توجه به آیات 54- 86.[2]

10 – اینکه خدای یگانه؛ آنگاه که داوود ع و سلیمان ع در باره ی گوسفندان بی شبان وارد مزرعه ی غیر شده و ...، حکم کردند گواه بود. که البته دانش این امر را خداوند به سلیمان فهمانیده بود. « وَدَاوُدَ وَسُلَیْمَانَ إِذْ یَحْکُمَانِ فِی الْحَرْثِ إِذْ نَفَشَتْ فِیهِ غَنَمُ الْقَوْمِ وَکُنَّا لِحُکْمِهِمْ شَاهِدِینَ (78) فَفَهَّمْنَاهَا سُلَیْمَان ... (79 انبیا) » .[3]

11 ) اینکه خداوند یکتا؛ داوود، سلیمان و ایوب ع را به همراه دیگر رسولانش وارد رحمت خود کرد از آن جهت که از صالحین و شایستگان بودند و این یعنی اهمیت صالح بودن و کارهای شایسته در راه خدا انجام دادن : « وَأَدْخَلْنَاهُمْ فِی رَحْمَتِنَا إِنَّهُمْ مِنَ الصَّالِحِینَ (86 انبیاء) » .



[1] - و این با توجه به آیه ی 55 سوره مبارکه اسراء بدان معناست که فضل خدا بر همه ی بندگانش گسترده است و لذا همه باید قدر دان این نعمت او باشند و شکرش را به جا بیاورند.

[2] - و این بدان معناست که همانگونه که ایمان داریم، خداوند یکتا ، پس از حضرت موسی ع برای بنی اسراییل رسولانی اعم از تبلیغی و تشریعی فرستاده است که دست کم؛ داوود ع و عیسی ع   نمود این امر هستند. حال اینکه رفتار آنها با رسولان الاهی چه بوده، امری است که باید به کلام الله مجید مراجعه نمود که در این زمینه به آیه ی زیر اشاره می شود مبنی بر اینکه آنان یا بیشترشان برخی از آن رسولان الاهی را تکذیب کردند و برخی را هم می کشتند . البته مرتبط با رسالت عیسی ابن مریم ع در جای خود ان شاءالله بر اساس آیات قرآن کریم سخن به میان خواهد آمد. « لَقَدْ أَخَذْنَا مِیثَاقَ بَنِی إِسْرَائِیلَ وَأَرْسَلْنَا إِلَیْهِمْ رُسُلا کُلَّمَا جَاءَهُمْ رَسُولٌ بِمَا لا تَهْوَى أَنْفُسُهُمْ فَرِیقًا کَذَّبُوا وَفَرِیقًا یَقْتُلُونَ (70 مائده) » .  

[3] - و این بدان معناست که همه ی مردم از جمله و بویژه مومنین از آن جهت که هدایت برایشان آمده و ایمان آورده اند؛ باید بدانند در هر جا و جایگاهی که هستند، خداوند یکتا گواه تمام اعمال و احوال آنان به خصوص هنگام حکم کردن پیرامون هر موضوعی و هر کسی یا گروهی از مردم است، پس باید مراقب باشند که از جاده ی " حق " و " عدل " در گفتارها و رفتارهای خود دور نشوند که برای کسی یار و یاوری جز خدای عزیز و رحیم نیست و هر عملی نتیجه ی خود را برای عامل بدان دارد. والله اعلم . و از سوی دیگر اینکه چند و چون حُکم کردن را باید خدای یکتا به حُکم کننده تفهیم نماید همانگونه که مرتبط با حضرت سلیمان ع اینگونه بود.  






طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ